Evenementen

Dakendagen Rotterdam 2019

Schitterend uitzicht vanuit daken die eens in de jaar opengaan.

WIN een ZwartWit010 Rotterdam Dakendagen foto voor bij jou aan de muur! Hoe? Bekijk de winactie onderaan deze pagina.

Rotterdamse dakendagen is een jaarlijks festival op de daken van Rotterdam. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen bezoek je meer dan zestig daken, tours en evenementen. Eens in het jaar openen zij de daken die de rest van het jaar gesloten blijven en tonen de mooiste (voor)uitzichten aan het publiek, hoog boven het stadsgeruis. Tijdens deze vijfde editie lag het bezoekersaantal op ruim 20.000 bezoekers.

Heb jij het gemist? Niet getreurd, ZwartWit010 was erbij! En legde een bijzondere kijk op de stad vast in Rotterdam zwart wit foto’s. 

Bekijk de Webshop

Een aantal daken waar wij langs zijn geweest op een rijtje. 

GEB- toren

De GEB- toren is een iconisch monument Duitse wachttoren tijdens WOII en het voormalig kantoor van het Gemeentelijke Energie Bedrijf (GEB). Tot 1968 was dit 64 meter hoge rijksmonument het hoogste gebouw van Rotterdam! Tijdens de tweede wereldoorlog heeft de Duitse bezetter bovenop het GEB-gebouw een uitkijkpost voor luchtafweergeschut gebouwd, waardoor het pand nog 7 meter hoger werd en de huidige hoogte is bereikt. Tijdens de Rotterdamse dakendagen geniet je vanuit de uitkijkpost van de vergezichten over Delfshaven en de nieuwe waterweg. Ook was vanuit de GEB- toren de aanbouw van Little C waar ook het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed zal komen te bezichtigen.

GEB- toren in Rotterdam | Zwart Wit foto
GEB- toren in Rotterdam | Zwart Wit foto
GEB- toren in Rotterdam | Zwart Wit foto
GEB- toren in Rotterdam | Zwart Wit foto

Bureaueendracht – Heilige Boontjes

Je hebt er vast over gehoord, het voormalig politiebureau dat nu een werkervaringsplek is voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is tevens een van de meest spraakmakende koffiezaken van Rotterdam en binnenkort ook het hoofdkwartier van ZwartWit010. Dan heb we het natuurlijk over de heilige boontjes. Tijdens de dakendagen was het mogelijk om alvast een kopje koffie op het dak te drinken.

Heilige Boontjes in Rotterdam | Zwart Wit foto

DakAkker Rotterdam

We zijn ook langs de allereerste dak akker van Nederland geweest, waar daadwerkelijk groente en fruit verbouwd wordt! Bovenop het Schieblock is het eerste grote oogstbare dak van Nederland gerealiseerd: het dakakker. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd, ook worden er honingbijen gehouden. Het dak akker is een van de vier onderdelen van de luchtsingel. Een stadsinitiatief om het stad levendiger te maken en de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren.

DakAkker in Rotterdam | Zwart Wit foto
DakAkker in Rotterdam | Zwart Wit foto

Central Post – Hofplein 19

Het central post met 360-graden uitzicht over de stad vanuit een voormalig postsorteercentrum dat pal naast het centraal station staat. Dit volledig gerenoveerde voormalig postsorteercentrum was het op één na hoogste open dak van de Rotterdamse dakendagen. Verder hebben we ook de hoogte bij Hofplein 19 (ook wel bekend als het Shell-kantoor) opgezocht. Hofplein was het eerste gebouw dat verrees na het bombardement op Rotterdam.

Central post in Rotterdam | Zwart Wit foto
Central post in Rotterdam | Zwart Wit foto
Central post in Rotterdam | Zwart Wit foto

Volgend jaar worden de Rotterdamse daken weer geopend van 5 t/m 7 juni 2020! 

Ben jij opzoek naar een foto van Rotterdam voor bij jou aan de muur bekijk de Zwartwit010 webshop.

Bekijk de Webshop

Winactie

Wil jij een Zwartwit010 Rotterdam Dakendagen foto voor bij jou aan de muur winnen? Laat ons weten welke foto jouw favoriet is en wie weet hangt hij binnenkort bij jou aan de muur. Hoe?

Stap 1: kies jouw favoriete foto uit ons fotoalbum op Facebook.

BEKIJK HIER HET ALBUM

 

Stap 2: Comment bij de foto die je zou willen (Ok ok, mag er meer dan één zijn.) Waarom je juist die foto aan de muur zou willen hebben.

Stap 3: Wachten tot de winnaars bekend worden gemaakt op vrijdag 13 juni!

BEKIJK HIER HET ALBUM OP FACEBOOK