Foto reportage van De Kuip Rotterdam
Feyenoord

Foto reportage van De Kuip Rotterdam

De stad Rotterdam heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Eén daarvan is natuurlijk De Kuip, het voetbalstadion van Feyenoord. Ook voor fotografen is De Kuip een icoon om vast te leggen. Prachtige foto’s van dit stadion geven je voor eeuwig een herinnering aan dé voetbaltempel van Nederland.

De Kuip of Stadion Feijenoord, is het stadion waar de voetbalploeg Feyenoord zijn wedstrijden speelt. De club speelde er tegen grootmachten als Barcelona, Manchester United en Bayern München. Als fotograaf Rotterdam is het altijd een feest om voor, tijdens en na de wedstrijd de sfeer vast te leggen.

de kuip rotterdam

De Kuip is fotogeniek

We zeggen altijd dat sommige mensen fotogeniek zijn. Dit kan je ook stellen voor bijzondere gebouwen. De Kuip heeft zoveel dimensies die je met de foto camera perfect vastlegt. Niet alleen de sfeer tijdens voetbal wedstrijden, concerten of andere evenementen, maar ook juist wanneer De Kuip niet in gebruik is.

De serene rust en tegelijkertijd de immense kracht die dit stadion uitstraalt, bij mooi en bij slecht weer, is uitblinkend te noemen. De zwart wit foto’s van ZwartWit010 fotograaf Rotterdam liegen er dan ook niet om.

Het stadion werd in 1937 gebouwd en is inmiddels uit haar voegen gegroeid. Er komt daarom een nieuw stadion. Maar of de nieuwe kuip dezelfde sfeer brengt als het huidige stadion, dat is nog maar de vraag.

De ambiance die in het stadion hangt als de voetbalploeg Feyenoord moet spelen, is uniek te noemen. Er is geen enkel ander stadion in Nederland waar je zo’n sfeer beleeft als op Rotterdam Zuid.

stadion feijenoord

De Kuip in zwart wit

Door de creatieve fotograaf van ZwartWit010 is De Kuip op een waanzinnige wijze in beeld gebracht.

De speciale zwart wit foto’s van De Kuip is een musthave voor iedereen die trots op Rotterdam en Feyenoord is. Houd je van Rotterdam, dan houd je ook van Feyenoord. Deze gaan namelijk hand in hand.

Een zwart wit foto voor aan de muur thuis of op kantoor? Alles is mogelijk bij ZwartWit010 fotografie.

Bijzonderheden over De Kuip

We weten allemaal dat De Kuip het voetbalstadion is van Feyenoord, dat er veel concerten en ook andere events worden georganiseerd. Maar wist je ook dat sinds 1989 de KNVB bekerfinale in het stadion wordt gespeeld?

In totaal zijn er al ruim 80 concerten gehouden in stadion De Kuip. Marco Borsato heeft een prominent foto plek gekregen in de spelerstunnel, naast superster Madonna. Hij kreeg dit als beloning, nadat Marco Borsato Kuip maar liefst 9 keer had uitverkocht voor zijn concerten.

De bijnaam De Kuip is ontstaan nadat ontwerper Van Zandvliet het idee had om een stadion te bouwen in de vorm van een vetpot. Je raad het al, een ander woord voor vetpot is kuip. Rotterdammers zijn dan ook trots op deze naam!

Het gras van De Kuip wordt iedere dag onderhouden en verzorgt door een aantal medewerkers die hiervoor speciaal zijn aangenomen. Op de wedstrijddag zelf wordt het gras nog een keer gemaaid tot een hoogte van 2,5 cm. Op de foto zie je dan ook goed hoe prachtig deze goed onderhouden Rotterdamse grasmat is.

Wil je meer foto reportages zien van onze fotograaf Rotterdam? Kijk dan ook bijvoorbeeld naar de fotoserie over De Hef, de Erasmusbrug of de Rotterdam foto’s vanuit de lucht.

Rotterdam is niet alleen de architectuur stad van Nederland, maar ook de fotografie stad. Een foto van Rotterdam vertelt het verhaal van de rijzende stad. Kijk voor meer unieke zwart wit foto’s op de website van de Rotterdamse fotograaf ZwartWit010.

feyenoord Rotterdam zuid
Rotterdam zwart wit foto van ©ZwartWit010 Stadion Feyenoord De Kuip Stoeltjes