Evenementen

Foto’s van de 38ste editie van de Marathon Rotterdam

Read in English here

7 en 8 April was het zover. De 38ste editie van de NN Marathon in Rotterdam. Als Rotterdammer kun je niet om dit grootste sportevenement van Nederland heen. Met ruim 900.000 duizend enthousiaste toeschouwer langs het parcours en 13.063 deelnemers in 2017 staat de Rotterdamse Marathon in de top tien van grootste marathons van Europa.

Een evenement met zoveel liefhebbers en Rotterdam als decor kunnen we vanuit ZwartWit010 natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Als kind stonden we aan de finish om de lopers over de streep te juichen. Nu meer dan dertig jaar later stroomt het marathon bloed nog steeds door ons hart. Een uniek evenement met unieke foto’s. Bekijk de foto’s van de Rotterdam Marathon 2018 hier.

Marathon Rotterdam

Eerste editie meer dan 100 jaar geleden.

Op 23 mei 1909 was de eerste editie van de marathon in de maasstad. De winnaar was de Belgische loper Niset. In 1980 ontstond binnen atletiekvereniging PAC het idee om een internationale marathon te organiseren. Op 23 mei 1981 was het zover. De eerste editie met meer dan 200 deelnemers aan de start.

Wereldrecords op de Rotterdamse Marathon.

In Rotterdam zijn tijdens de Marathon twee wereldrecords gelopen bij de mannen. In 1985 werd er voor het eerst binnen de twee uur en acht minuten gelopen. In 1988 liep de Ethiopiër Belayneh Densamo de marathon in 2:06.50. Densamo is de enige atleet in de geschiedenis van de Rotterdamse Marathon die de wedstrijd vier keer wist te winnen.

De parcoursrecords staan op naam van Duncan Kibet uit Kenia met een tijd van 2:04.27 en Tiki Gelana uit Ethiopië met een tijd van 2:18.58.

De start van de Marathon en het parcours.

Waar vroeger zowel de start als de finish op de Coolsingel waren starten de lopers vandaag de dag aan de voet van de Erasmusbrug. Vanaf 10.00 uur starten de lopers van de Marathon in 5 groepen over de Erasmusbrug. De eerste 25 kilometer zullen op Zuid worden gelopen. De lopers lopen tot Lombardijen via Slinge over de Dorpsweg terug richting de Erasmusbrug. De overige kilometers zullen door het centrum en over de Blaak richting de Kralingse Plas worden gelopen. Na een ronde Plas zullen de lopers zich weer richting de Blaak bewegen om uiteindelijk te finishen voor het stadhuis op de Coolsingel.

Foto’s liefde voor sport en liefde voor de stad Rotterdam.

ZwartWit010 heeft liefde voor de stad. Wij fotograferen Rotterdam als zwart wit foto voor aan de muur. Unieke plekken, unieke mensen en unieke momenten. De Rotterdamse Marathon mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Ook wij hopen net zoals dat de Marathon een Rotterdamse traditie is het fotograferen op deze dag een nieuwe traditie te kunnen maken. Benieuwd naar meer van onze foto’s? Bekijk ze in onze webshop en volg ons op Facebook en Instagram.

Een foto van de Rotterdam Marathon bij jou aan de muur?

Bekijk Marathon foto’s in onze webshop

Marathon Rotterdam Foto

Marathon Rotterdam Foto

 

Marathon Rotterdam Foto

Marathon Rotterdam Foto

Marathon Rotterdam Foto

Marathon Rotterdam Foto

Marathon Rotterdam Foto

 

Bekijk Marathon foto’s in onze webshop