Evenementen

Het jaar van de hond – Chinees nieuwjaar 2018

We laten het jaar van de waakzame haan achter ons en belanden in het jaar van de trouwe hond.

De viering van het Chinees nieuwjaar aan de West-kruiskade in Rotterdam is altijd een belevenis. Het is het jaar van de hond en dat belooft een goed jaar te worden. De hond kenmerkt zich door oprechtheid en loyaliteit. In het jaar van de hond geven idealen richting en helpen samenwerkingen vooruit. Door krachten te bundelen gaan we er allemaal op vooruit.

De Chinese kalender is meer dan 4000 jaar oud en gebruikt de maancyclus. Een maancyclus is de tijd die de maan nodig heeft om één ronde rond de aarde te maken (Dit is korter dan een maand). Elk jaar is gekoppeld aan een ander dier met andere karaktereigenschappen. Er zijn in totaal 12 dieren.

Het Chinees Nieuwjaar staat ook in het teken van kwade geesten verdrijven en rituelen rondom geluk en voorspoed. Juist de rituelen met onder andere de drakendans en het afsteken van vuurwerk maken de viering tot een bijzondere belevenis.

Natuurlijk vieren we vanuit ZwartWit010 een beetje Chinees Nieuwjaar mee en gingen ook wij naar de West-kruiskade om wat sfeer te proeven en feest te vieren. Op een voorspoedig succesvol jaar van de hond.

Opzoek naar een unieke Rotterdamse foto voor aan de muur?

Klik voor fotocollectie