Evenementen

Rotterdam Wereldhavendagen 2018

12 september 1935 werd de eerste Rotterdamse Wereldhavendagen georganiseerd om het publiek kennis te laten maken met en een kijkje achter de schermen te geven van de Rotterdamse haven. Een evenement dat voor de tweede wereldoorlog is gestart om daarna in 1978 weer te worden hervat als Rotterdam Maritiem 78. Een mooi evenement dat door veel Rotterdammers een mooie jeugdherinnering is.

Wereldhavendagen 2018

Tijdens de editie van 2018 bezochten zo’n 380.000 mensen de wereldhavendagen. Er waren verschillende demonstraties van o.a. de Koninklijke Marine en er waren grote schepen te bezoeken. Van Oord meerde aan met de drijvende kraan Svanen die voor een weekend met zijn hoogte van 102 meter onderdeel was van de Rotterdamse skyline. De Koninklijke Marine gaf toegang tot het luchtverdedigings- en commandofregat schip Evertsen. Daarnaast waren er nog vele andere schepen, helikopters en voertuigen te bezichtigen.

De grootste haven van Europa

Zoals bekend is de Rotterdamse haven de grootste van Europa. Jaarlijks verwerkt de haven meer dan 450 miljoen ton en meren er bijna 30.000 zeeschepen en meer dan 100.000 binnenvaartschepen aan. De Rotterdamse haven is goed voor 180.000 arbeidsplaatsen.

Energize als thema

Dit jaar was het thema “Energize”. Hiermee wil de organisatie aandacht voor de duurzame ambities van Rotterdam om de schoonste haven ter wereld te worden. Een mooie ambitie die aansluit op de ambitie van ZwartWit010 om als Rotterdamse onderneming ook eens teentje bij te dragen aan een meer duurzame stad. Zo maken wij onze Rotterdamtassen van gerecycled PET fles.

Rotterdamtas Skyline Editie

Nog geen Rotterdam Skyline tas in huis?

Bekijk de Rotterdamtas in onze shop

Foto’s van de Wereldhavendagen

Zoals vele jaren ging ZwartWit010 langs bij de Wereldhavendagen om de sfeer te proeven en unieke plekken te bezoeken om zo unieke foto’s te kunnen maken. We hebben oprecht genoten van vele blije gezichten, toegang tot unieke vaartuigen en indrukwekkende demonstraties. De foto’s die we tijdens de Rotterdamse Wereldhavendagen hebben gemaakt zijn een greep uit onze collectie unieke Rotterdamse foto’s.

Ben je opzoek naar een foto voor op kantoor of bij jou in huis? Neem gerust een kijkje in onze webshop.

Bekijk meer Rotterdamse fotografie

Ben je opzoek naar een foto voor op kantoor of bij jou in huis? Neem gerust een kijkje in onze webshop.

Bekijk meer Rotterdamse fotografie

Bronnen:

-Rotterdamse haven – https://www.portofrotterdam.com/nl/onze-haven/feiten-en-cijfers

-Werelhavendagen – https://wereldhavendagen.nl/https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldhavendagen