ZwartWit010 geeft ons de mogelijkheid uiting te geven aan passie en liefde. Passie voor fotografie, film, mensen, architectuur en ondernemen met liefde voor Rotterdam en oog voor (goed)doel.

Als geboren en getogen Rotterdammer heb ik net als velen een diepgewortelde connectie met de stad. Een connectie die nooit zo bewust aanwezig is geweest, maar naar gelang de jaren verstreken steeds meer op de voorgrond trad. Vandaag de dag kan ik nog meer genieten van de gebouwen, winkels, de haven, schepen, de mensen, kantoren en alles wat Rotterdam maakt tot wat het is.

Foto 2017: Ik (Nik Lijnis Huffenreuter) aan het werk bij Haring Design aan de Witte de With.

Liefde voor fotografie

Mijn liefde voor fotografie begon in de Doka van mijn vader. Een slaapkamer in Rotterdam West die door mijn vader was omgebouwd tot Donkere kamer. Een mysterieuze kamer met afgeplakte ramen, gedimd rood licht, veel apparatuur, spoelbakken en vele foto’s aan de muren. Was ik geïntrigeerd door de foto’s, de apparaten, de negatieven hangende in de droogkast? Niet direct, maar ik mocht er als klein ventje wel in bad. En dit was een uniek iets voor een huishouden dat nooit eerder een bad bezat.

Foto rond 1985: Nik in bad in de Doka.

Waarschijnlijk heb ik daar toch wat tijd besteed en al mijmerend in het warme water om mij heen gekeken. Gekeken naar al die zwart-wit beelden vastgelegd op fotopapier. Als magie tevoorschijn komend wanneer de grote vellen van bad tot bad werden ondergedompeld in een toch wel vreemd, maar best lekker ruikend goedje.

Al jong kreeg ik mijn eerste eigen cameraatje en kon ik op pad. De wereld vastleggende met een eigen unieke blik. Het begon natuurlijk met wat foto’s van familie, wolken en speelgoed maar dat was mijn wereld op dat moment. Door de jaren heen ben ik altijd bezig gebleven met het maken van foto’s en door het werk van mijn vader als fotograaf heeft fotografie altijd een prominente rol gespeeld binnen mijn leven.

Foto 1973: Mijn vader (Boet Lijnis Huffenreuter) tien jaar voor ik geboren ben.

ZwartWit010

Na mijn opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Hoge School Rotterdam ben ik samen met Echart Verweij het communicatiebureau MXDmedia gestart. Vanuit MXDmedia hebben we vele opdrachten kunnen draaien gerelateerd aan fotografie en film. Toen we in 2014 een filmpje maakte voor het Familiehuis Daniel den Hoed ervaarden we wat een energie het geeft als je iets doet vanuit passie en je tevens een koppeling kan maken die van betekenis is voor een ander.

Foto 2016: Eerste donatie aan Het Familiehuis en een interview op RTV.

Gedreven door die energie zijn we in 2016 gestart met ZwartWit010. ZwartWit010 kwam tot leven met Echart als mijn rechterhand die met zijn technische kennis een mooi online platform creëerde. Mijn vader Boet Lijnis Huffenreuter voorzag ZwartWit010 als gepensioneerd fotograaf van de nodige historische Rotterdamse foto’s en ik vul deze aan met wat toekomstige historie. Binnen ZwartWit010 komt de liefde voor Rotterdam, de passie voor beeld (fotografie en film) samen met het ‘van betekenis kunnen zijn’ voor een ander. We hebben direct vanaf het begin vele positieve reacties gehad op onze fotografie en de manier waarop we ondernemen.

Foto 2016: ZwartWit010 voor de tweede keer in de krant.

Uiteindelijk willen we “the  Place to be” worden voor alle mensen die uiting willen geven aan hun liefde voor Rotterdam.

We fotograferen met liefde voor de stad en oog voor (goed)doel. De koppeling met het Familiehuis Daniel den Hoed zit hem in ons doel, om via ZwartWit010 365 dagen per jaar een bed beschikbaar te stellen voor familieleden van kankerpatiënten en kankerpatiënten zelf. We werken hier dagelijks aan met veel passie en liefde en hopen zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een Rotterdams goed doel, Rotterdam als stad en de mensen die zich daar dagelijks binnen bewegen.

Onze fotografie siert ondertussen de muren van verschillende interieurs bij mensen thuis en op kantoor. Ook is onze fotografie te vinden bij verschillende horecagelegenheden in Rotterdam. Ben je benieuwd naar onze fotocollectie? Bekijk onze webshop en volg ons op Facebook of Instagram.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Instagram

Via deze weg willen we iedereen die ons support bedanken voor de positieve energie. We hopen nog vele mooie dingen te kunnen gaan doen en natuurlijk maken.

Vriendelijke groet,

Nik Lijnis Huffenreuter  en het team achter ZwartWit010

 

Benieuwd naar onze Rotterdamse fotografie?

Bekijk de webshop