Evenementen

Dit is Cas

Dit najaar is er in het Nederlands Fotomuseum een expositie van de fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975). De fotograaf, optimist, wereldreiziger en familieman ging eigenlijk nooit zonder fototoestel de deur uit. Cas Oorthuys ging niets uit de weg en zijn fotografie kenmerkt zich door wind en water, imposante wolkenluchten en open, opgeruimd landschap.

Ook binnen Rotterdam heeft Oorthuys de nodige iconische foto’s gemaakt en het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam beheert het circa 500.000 tellende fotoarchief. De tentoonstelling “Dit is Cas” is een selectie vanuit dit archief.

Fotowedstrijd op Instagram rondom de expositie van Cas | “De schoonheid van ons land.”

Op Instagram is er een fotowedstijd gestart vanuit Nationale Nederlanden in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum. Het thema is “De schoonheid van ons land.”

Wat is volgens jou de schoonheid van ons land?
Wat typeert het Nederlandse landschap?

Heb jij foto’s of maak jij foto’s die passen bij dit thema. Post ze dan op Instagram tussen 2 september en 21 oktober om deel te nemen aan de wedstrijd.

Gebruik: #ditiscas @nn_nederland @nlfotomuseum

De foto’s moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Foto’s moeten vierkant zijn. Cas Oorthuys was de meester van het vierkante vlak. Met zijn Rolleiflex fotografeerde hij niet anders.
  • Foto’s moeten in zwart/wit zijn. Oorthuys zei ooit: “Zwart/wit, dat zijn de kleuren van mijn generatie.”
  • Foto’s moeten in Nederland gemaakt zijn.

ZwartWit010 doet mee

Natuurlijk zullen we vanuit ZwartWit010 deelnemen aan deze wedstrijd. Wij houden het zoals jullie van ons gewend zijn bij Rotterdamse fotografie. Het thema waarmee wij de straten afslenteren voor mooie foto’s is: “De schoonheid van Rotterdam.”

  • Wat is volgens jou de schoonheid van Rotterdam?
  • Wat typeert het Rotterdamse landschap?

Hou onze Instagram in de gaten om onze inzendingen voorbij te zien komen!

Doe ook mee!

Doe jij ook mee met de wedstrijd? We zouden het leuk vinden om ook jou werk voorbij te zien komen. Ook wij geven een leuke prijs weg aan de meest uitgesproken foto.

Gebruik: #ditiscas tag @nn_nederland @nlfotomuseum @zwartwit010.

Veel plezier allemaal!