Kermis op de pier
Evenementen, Foto's van de week

De oude kermis.

Bloemen onderaan de Erasmus

Bloemen onderaan de Erasmus

Rotterdam is een zeer moderne stad, met een hoop moderne gebouwen en veel infrastructuur. Het leven in zo’n stad kan soms een beetje grijs zijn; overal waar je kijkt zijn er auto’s en wolkenkrabbers.

Gelukkig zorgt de gemeente Rotterdam dat er genoeg natuur is.

In de foto hierboven zie je de prachtige natuur in het gebied rond de Erasmusbrug. Een goede balans tussen stad en natuur is belangrijk tegen luchtvervuiling, een grauwe uitstraling, en helpt voor de gemoedstoestand van Rotterdam’s inwoners die waardering hebben voor de natuur.

Weetje:
Wist je dat Rotterdam de meeste bomen per inwoner heeft van alle steden in Nederland?

Bestel nu met 25% korting. Kortingscode:
25%week29

Zij hielden koers

Zij hielden koers

Dit monument is gemaakt voor de herdenking van de opvarenden van Nederlandse koopvaardijschepen die hun leven in de Tweede Wereldoorlog verloren hebben. Deze schepen hielpen met de strijd tegen de bezetters. Dit was erg gevaarlijk omdat Duitse en Japanse duikboten en gevechtsvliegtuigen de geallieerde schepen aanvielen. In de periode van de Tweede Wereldoorlog hebben 3500 mensen hun leven verloren aan boord van deze schepen.

Het monument symboliseert een schip, zoals het gebruikt kon werden in de Tweede Wereldoorlog. In 1957 werd dit monument onthuld, en in 1965 werden de acht meter lange mensen beelden toegevoegd. Deze aanpassing gaf het kunstwerk een menselijker gevoel.

Kermis op de pier

Kermis op de pier

In deze foto zie je de hoge draaimolen van de najaarskermis op de Schiehaven. De jaarlijkse kermis is een groot evenement en trekt een hoop publiek. Jammergenoeg is de kermis door Covid-19 in 2020 niet doorgegaan, en deze foto is in de jaren hiervoor genomen.

mullerpier kermis 1990
mullerpier nieuw

Vroeger was de Rotterdamse najaarskermis op de Müllerpier, omringd door water. Rotterdam heeft in de tussentijd niet stil gestaan, en sindsdien is er veel gebouwd op deze pier. Tegenwoordig is de pier volgebouwd met woon accomodaties en hoogbouw, en heeft de kermis moeten verhuizen.