De Schreeuw
Foto's van de week, Onze Haven

De Schreeuw

Deze week zijn er 3 nieuwe Rotterdam zwart wit foto’s voor aan de muur beschikbaar op ZwartWit010.nl

Deze foto’s noemen we de foto’s van de week. Elke week zullen we 3 nieuwe foto’s uitbrengen, zoals skyline foto’s of oude foto’s van Rotterdam, en deze met 25% Korting beschikbaar stellen op ZwartWit010.nl!

Meld je aan bij onze nieuwsbrief om wekelijks korting te ontvangen op nieuwe producten.

De Schreeuw

In deze foto zie je het oorlogsmonument genaamd; ‘De verwoeste stad’.

Dit kunstwerk is gemaakt door Ossip Zadkine, ter herdenking van de bombardementen op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het beeld stelt een menselijk figuur voor zonder hart. Volgens de kunstenaar symboliseert dit hoe de stad van Rotterdam haar hart als het ware verloren was tijdens de bombardementen.

Het kunstwerk werd onthuld in 1953, en staat op plein 1940, een plein dat genoemd is naar het beginjaar van de Tweede Wereldoorlog.

Stapel op container.

In deze foto zie je stapels aan containers in de Rotterdamse haven.

De Rotterdamse haven staat bekend als een van de grootste havens ter wereld. Tot 2004 was het de allergrootste, maar hij staat nu op plek nummer 7.

De ligging van de Rotterdamse haven is cruciaal geweest voor de ontwikkeling en de economie van de stad. De haven ligt namelijk aan de monding van de Rijn. Hierdoor is de Rotterdamse haven een belangrijk verbindingspunt voor handel in Europa.

Kabeltje in de haven

Een foto van de vele ijzeren kabels die in de haven te vinden zijn. Op de achtergrond zie je opgestapelde containers. Deze combinatie geeft de foto een ruige, industriële atmosfeer.

In de haven moet alles op tijd gebeuren, daarom geeft een plek als dit me het idee van hard werken en doorbijten.