De Zwaan in het raam
Foto's van de week, Rotterdam Iconen

De Zwaan in het raam.

De Zwaan in het raam

De Erasmusbrug

De Erasmusbrug staat onder Rotterdammers ook wel bekend als de Zwaan. Dit is omdat de elegante vorm van de brug en de kleur doet denken aan de hals van een zwaan. Deze creatieve architectuur is kenmerkend voor Rotterdam, de stad waar niet één gebouw hetzelfde is. Dit past bij de vooruitstrevende en innovatieve cultuur van onze mooie stad, Rotterdam.

Op deze foto zie je deze iconische brug in een interessante compositie. Aan de linkerkant zie je de brug zelf, en aan de rechterzijde een prachtige weerspiegeling van de brug op een raam.

SS Rotterdam - Stoeltjes op het dek

Het SS Rotterdam

Vorige week hadden we als één van de foto’s van de week een foto van het Hotel New York.

Dit hotel diende voor reizigers op de Holland Amerika Lijn. De populairste bestemming was New York, en reizigers namen daar grote stoomschepen naar toe. Een van deze schepen is nog steeds te zien in onze stad, namelijk; het SS Rotterdam.

Dit schip had haar eerste reis in 1959, en is tot in 1997 in gebruik geweest voor de intercontinentale reizen. Er valt dus te zeggen dat dit schip behoorlijk wat geschiedenis meegemaakt heeft.

Het mooie is dat het nog steeds mogelijk is om een kijkje aan boord te nemen. Het is zeker een aanrader voor de liefhebber, en we hebben er zelf wat mooie foto’s aan overgehouden. 🙂

De boeg van het SS Rotterdam

In deze foto zie je het uitzicht van de boeg van het SS Rotterdam. Dit uitzicht laat zien hoe groot dit schip daadwerkelijk is. Vanaf dit raam is zelfs het dek een stuk naar beneden, terwijl het dek zelf ook nog een stuk boven het water zit. Het schip is namelijk wel 50 meter hoog!

Meld je aan voor 25% Korting!

Wil je er voortaan ook op tijd bij zijn voor deze mooie actie? Klik dan hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief en blijf up to date over de wekelijkse acties!

Gebruik deze week deze kortingscode voor 25% korting:

25%KortingWeek28