Foto skyline Rotterdam in zwart wit. ©ZwartZwit010. Erasmusbrug en De Rotterdam
Rotterdam Iconen

Foto van Erasmusbrug Rotterdam

Een foto van de moderne Erasmusbrug Rotterdam is veelzijdig. De Erasmusbrug kent namelijk vele gezichten, waardoor het een geliefde brug is om te fotograferen. Een foto van de Erasmusbrug is ook nooit hetzelfde. Wij hebben daarom een foto reportage gemaakt van de mooiste een veelzijdige brug van de stad Rotterdam.

Rotterdam is zonder twijfel de Nederlandse stad van de moderne architectuur. Dagelijks worden de moderne iconen van de Maasstad talloze keren gefotografeerd. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Markthal, Centraal Station en de Erasmusbrug.

Toeristen zijn gek op deze beelden, maar ook voor de professionele fotograaf is het een lust om deze architectonische iconen op de foto te zetten.

foto afdruk poster rotterdam

Erasmusbrug in zwart wit

Door onze creatieve fotograaf van ZwartWit010 is de Erasmusbrug Rotterdam op een weerzinwekkende manier in beeld gebracht. De Erasmusbrug leent zich er ook voor om op de foto gezet te worden.

De brug van Rotterdam is namelijk nooit hetzelfde. Bijvoorbeeld de ochtendzon die straalt op de stalen constructie is weer heel anders dan de avondgloed die over de pijlers schijnt. De weerkaatsing van de zon in het water brengt fabuleuze foto’s op. En dan hebben we het nog niet eens over de verlichting van de brug in de avond en nacht. Waanzinnige zwart wit foto’s komen hieruit voort.

Bekijk de foto reportage met eigen ogen. Dit zijn geen gewone foto’s meer. Zwart wit foto Erasmusbrug is Kunst, en dan wel met een hoofdletter K geschreven.

Bijnaam De Zwaan

De bijnaam van de Erasmusbrug Rotterdam is De Zwaan. Waar komt deze bijnaam eigenlijk vandaan? Wij geven je daar een antwoord op.

De 800 meter lange brug is de verbinding tussen de wijk Kop van Zuid en het noordelijk deel van het centrum van Rotterdam. De hangbrug over de Nieuwe Maas heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van het pyloon en de lijnen van de constructie, kreeg de brug de bijnaam De Zwaan. Het lijkt namelijk net of er een zwaan op de Maas dobbert.

Rotterdam zwart wit foto van ©ZwartWit010. Erasmusbrug

Architectuurstad van Nederland

Rotterdam staat niet voor niets bekend als architectuurstad van Nederland. Daarbij hoort de Erasmusbrug in het rijtje van meest gefotografeerde objecten. Vooral wanneer de avond valt en de gebouwen en de brug sfeervol verlicht zijn, is het een must om als fotograaf Rotterdam dit beeld vast te leggen.

Waarom dit een must is? Puur om het feit dat andere mensen dit kunstbeeld ook gezien moeten hebben. Daarnaast staat een grote zwart wit foto van Erasmusbrug Rotterdam prachtig op de muur in je woonkamer of op kantoor. Het icoon van de stad Rotterdam, daar kan je gewoon niet omheen.

Meer zwart wit foto’s zien?

Wil je meer zwart wit foto reportages zien van onze fotograaf Rotterdam? Bekijk dan bijvoorbeeld de fotoserie over De Hef, de Kuip of de Rotterdam foto’s vanuit de lucht.

Rotterdam is niet alleen de architectuur stad, maar ook dé fotografie stad. Een foto van Rotterdam vertelt namelijk het verhaal van de rijzende Maasstad. Kijk voor meer mooie zwart wit foto’s op de website van de Rotterdamse fotograaf ZwartWit010.

Rotterdam zwart wit foto van ©ZwartWit010. Erasmusbrug
Rotterdam zwart wit foto van ©ZwartZwit010. Willemsbrug en Erasmusbrug