foto van rotterdam cs
Rotterdam Iconen

Foto van Rotterdam CS

Een foto van Rotterdam CS is werkelijk kunst. Het Centrale Station heeft in de afgelopen jaren een totale metamorfose ondergaan. Daardoor is het stationsgebouw één van de architectuur iconen van de stad Rotterdam. Een prachtige zwart wit foto van Rotterdam CS spreekt werkelijk boekdelen.

Het dak boven de treinsporen is gedeeltelijk bedekt met zonnepanelen en gaat vervolgens vloeiend over in de kap boven de stationshal. De punt hiervan wijst vervolgens naar het bruisende centrum van de stad Rotterdam.

In zwaar weer - Centraal Station ZwartWti010©

Oude stationsgebouw Rotterdam CS

Het oude stationsgebouw Rotterdam CS van Sybold van Ravesteyn stamde uit de tijd van 1957. Bij de verbouwing van Rotterdam Centraal Station zijn tevens een aantal historische elementen van het oude gebouw bewaard gebleven. Zoals de originele stationsklok op de voorgevel, de letters van Centraal Station en de zogenoemde ‘speculaasjes’, de granieten sculpturen op perron 1.

Deze historische kenmerken zijn prachtig vast te leggen met de fotocamera. Door de oudheid van deze elementen van Rotterdam CS komt dit zeer goed naar voren op een zwart wit foto. De combinatie van oud en nieuw en zwart en wit is weerzinwekkend op de foto van Rotterdam CS.

Centraal Station Rotterdam in zwart wit

Door onze creatieve fotograaf van ZwartWit010 is Centraal Station Rotterdam op een artistieke manier in zwart wit in beeld gebracht. Dit kan ook bijna niet anders met zo’n mooi nieuw modern gebouw met historische kenmerken gelegen in het centrum van de Maasstad.

Bekijk de foto reportage met eigen ogen. Dit zijn geen normale foto’s meer. Zwart wit foto Rotterdam CS is bijzonder, kunstzinnig en wondermooi.

Niet alleen toeristen zijn gek op de architectonische attracties van Rotterdam, maar ook de professionele fotograaf. Zij kunnen als de beste Rotterdam CS op de foto zetten.

Rotterdam zwart wit foto van ©ZwartWit010. Centraal Station

Toegangspoort van Rotterdam

De internationale toegangspoort van Rotterdam is ongetwijfeld Centraal Station Rotterdam. Dagelijks passeren ruim 110 duizend reizigers Rotterdam CS om gebruik te maken van trein, metro, tram of bus.

In de grote brede hal van het station tref je zo’n 25 winkels aan, waaronder de heerlijke koffiebar Starbucks. Maar ook Dudok, Rituals en de Burger King. Voor ieder wat wils.

In 2014 is het nieuwe station Rotterdam Centraal geopend. Iedere dag neemt het aantal reizigers toe. De verwachting is dat in 2025 maar liefst 320 duizend reizigers het station in Rotterdam gebruiken. Dit komt mede door de nieuwe verbinding naar Den Haag met RandstadRail en de aansluiting op de Europese hogesnelheidslijn.

Feiten over Rotterdam CS

Het oppervlak van de OV terminal is maar liefst 46.000 m2. Het hoogste punt van de stationshal reikt 30 meter en de perron kap is voorzien van 136.000 zonnecellen. Naast het opwekken van energie, ontstaat hierdoor ook een fascinerend spel van schaduwen op de perrons. Die door de fotograaf Rotterdam prachtig zijn vastgelegd op de zwart wit foto.

Stationsplein-Centraal Station -ZwartWit010©

Architectuurstad van Nederland

Rotterdam staat bekend als architectuurstad van Nederland. Daarbij hoort ook zeker Rotterdam CS, de Erasmusbrug en de Markthal. Allemaal iconen die in het rijtje staan meest gefotografeerde objecten. Vooral wanneer de avond valt en de stad Rotterdam sfeervol is verlicht, dan is het zeker een must om als fotograaf Rotterdam dit beeld vast te leggen.

Meer zwart wit foto’s zien?

Wil je meer zwart wit foto reportages zien van onze fotograaf Rotterdam? Bekijk dan bijvoorbeeld de ander fotoseries over De Hef, de Erasmusbrug of de De Kuip Rotterdam.

Rotterdam is niet alleen de architectuur stad, maar ook dé fotografie stad. Een foto van Rotterdam vertelt namelijk het verhaal van de rijzende Maasstad. Kijk voor meer mooie zwart wit foto’s op de website van de beste Rotterdamse fotograaf ZwartWit010.