Voor anker - Foto haven Rotterdam
Foto's van de week, Onze Haven, Rotterdam Iconen, Skyline Rotterdam

Voor anker.

Deze week zijn er 3 nieuwe Rotterdam zwart wit foto’s voor aan de muur beschikbaar op ZwartWit010.nl

Deze foto’s noemen we de foto’s van de week. Elke week zullen we 3 nieuwe foto’s uitbrengen, zoals skyline foto’s of oude foto’s van Rotterdam, en deze met 25% Korting beschikbaar stellen op ZwartWit010.nl!

Meld je aan bij onze nieuwsbrief om wekelijks korting te ontvangen op nieuwe producten.

Voor anker - Foto haven Rotterdam

‘De Rotterdamse haven als anker van de stad.’ 

Rotterdammers zijn niet vies van een beetje werk en steken graag de handen uit de mouwen. “Voor anker” symboliseert het rauwe van onze havenstad. 

Ik vind het feit dat de foto zwart wit is goed bij de context passen. De ‘grauwe’ industrie van de stad brengt alsnog veel passie met zich mee. Het hart van de arbeiders heeft de stad namelijk gevormd tot wat ze nu is.

Hier opstappen - Maastunnel

Een bekend beeld voor de Rotterdamse fietser; ‘Hier opstappen’

De Maastunnel dient voor vele Rotterdammers al sinds 1942 als oversteek bij de Maas. 

Zoals vele Rotterdamse iconen heeft de Maastunnel een rijk verleden; de bouw van de tunnel is namelijk midden in de Tweede Wereldoorlog afgerond. 

Om te voorkomen dat de opening van de tunnel destijds een Nazi feest zou worden, is de tunnel in stilte geopend.

Na 75 jaar intensief gebruik was de Maastunnel toe aan een grote renovatie. De tunnel was van 2017 tot 2019 gesloten voor fietsers en voetgangers en in ere hersteld met onder andere de kenmerkende tegels en het gele wegdek.

Bouwen naar de top - Stadsfotografie

Deze zwart wit foto van Rotterdam vertelt een mooi verhaal:

Rotterdam staat als stad bekend voor haar moderne architectuur. Door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog was de binnenstad van Rotterdam vernielt.

Dit resulteerde in de wederopbouw en gaf Rotterdam de kans om de stad ‘opnieuw te bouwen’. Omdat de oudere gebouwen weggevaagd waren was er ruimte voor vernieuwende ideeën en ontwerpen omdat de stad snel weer opgebouwd moest worden. Met als resultaat: Een moderne skyline en wel de mooiste van Nederland!

Meld je aan voor 25% Korting!

Wil je er voortaan ook op tijd bij zijn voor deze mooie actie? Klik dan hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief en blijf up to date over de wekelijkse acties!

Gebruik deze week deze kortingscode voor 25% korting:

25%KortingWeek25