Hotel New York foto - Holland Amerika lijn
Foto's van de week, Rotterdam Iconen

Hotel New York.

Deze week zijn er 3 nieuwe Rotterdam zwart wit foto’s voor aan de muur beschikbaar op ZwartWit010.nl

Deze foto’s noemen we de foto’s van de week. Elke week zullen we 3 nieuwe foto’s uitbrengen, zoals skyline foto’s of oude foto’s van Rotterdam, en deze met 25% Korting beschikbaar stellen op ZwartWit010.nl!

Meld je aan bij onze nieuwsbrief om wekelijks korting te ontvangen op nieuwe producten.

Sint Laurenskerk - ART.010

De Laurenskerk
De bouw van de Laurenskerk was begonnen in 1449. De kerk heeft een hoop meegemaakt, en als hij ogen had, had hij Rotterdam zien worden wat het vandaag de dag is.

Reformatie
Tijdens de beeldenstorm was de Laurenskerk zo goed als ongedeerd gebleven. Veel kerken waren vernielt, maar bij de Laurenskerk waren de beelden op een vredige manier verwijderd. Zo was de schade aan de kerk minimaal.

Tweede Wereldoorlog
De kerk heeft ook de bombardementen op 14 mei 1940 overleefd. Door spreidend vuur had de kerk veel brandschade. De Laurenskerk werd vanaf 1952 gerestaureerd. Een proces dat tot in 1968 duurde.

Tegenwoordig
Het geluid van de bellen van de Laurenskerk kleurt dagelijks de atmosfeer in de binnenstad. Voor veel Rotterdammers is het een herkenbaar geluid van genot. Ook vervult de kerk zijn functie als ere dienst, en wordt hij beschikbaar gesteld voor evenementen en concerten.

Hotel New York foto - Holland Amerika lijn

Holland Amerika Lijn

Tegenwoordig staat Hotel New York bekend voor haar 72 hotel kamers en het restaurant. Voordat het hotel in 1993 geopend werd, had dit gebouw een heel andere functie.

Holland Amerika Lijn
Dit gebouw stamt uit de tijd dat veel Europese ‘gelukzoekers’ naar Amerika trokken. De Holland Amerika Lijn boekte veel succes, en had vanaf het begin van haar bestaan van 1873 tot 1900  al ruim een half miljoen mensen overgezet.

Rotterdam en New York
Veel mensen die naar Amerika trokken, gingen naar de stad New York. De stad stond bekend voor haar wolkenkrabbers en hoogbouw.

De architect van het nieuwe hoogbouw project de ‘zalmhaven toren’, heeft de ambitie om met het project nieuwe bezoekers van Rotterdam, hetzelfde gevoel te geven als nieuwe bezoeker van New York destijds.

De Zalmhaven in aanbouw

‘De start van een Rotterdamse icoon’

In deze foto zie je het bescheiden begin van de Zalmhaven toren in Rotterdam. De verwachting is dat de bouw van de toren in 2022 klaar zal zijn. Tegen die tijd zal de toren, met 215 meter hoogte, het hoogste gebouw in de Benelux zijn.

Rotterdam staat niet stil. 

Ondanks de corona crisis heeft de bouw van de Zalmhaven toren niet stil gestaan. Met behulp van creatieve oplossingen wisten de project leiders de bouw door te laten gaan, zonder extra gevaar voor het personeel.

Skyline

Voor de Rotterdammer die de moderne skyline waardeert, is dit een grote aanwinst. De toren zal toch net een stukje hoger zijn dan de rest ;).

Meld je aan voor 25% Korting!

Wil je er voortaan ook op tijd bij zijn voor deze mooie actie? Klik dan hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief en blijf up to date over de wekelijkse acties!

Gebruik deze week deze kortingscode voor 25% korting:

25%KortingWeek27