Skyline zwart wit foto Rotterdam ©ZwartWit010 Weena Rotterdam
Rotterdam Iconen, Skyline Rotterdam

Skyline Rotterdam op zwart wit foto

Skyline Rotterdam op zwart wit foto vastgelegd is niet in woorden uit te drukken hoe mooi en overweldigend deze stad is. De Rotterdamse skyline heeft een uniek gezicht en is daardoor ook uniek op een zwart wit foto. Er zijn talloze kleurenfoto’s van de skyline Rotterdam, maar de zwart wit foto geeft net wat extra dimensie.

Iedere Rotterdammer krijgt een glimlach op zijn gezicht als het over de skyline gaat. Sinds de Shell toren in 1975 het aangezicht van het door oorlogsgeweld verminkte Hofplein verrijkte, zijn hoogbouw en stad Rotterdam daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dankzij het platte Nederlandse landschap zie je de Rotterdamse binnenstad zelfs in de Hoeksche Waard of Den Haag al liggen.

De skyline Rotterdam verandert constant. Vervallen gebouwen worden weggehaald, oude gebouwen worden gerestaureerd en nieuwe architectonische iconen schieten uit de grond. Daardoor is de skyline Rotterdam zo uniek en bijzonder. Bekijk hier de mooiste zwart wit foto’s van de skyline van Rotterdam, welke al zijn vastgelegd door onze professionele fotograaf.

Mooiste foto skyline rotterdam ©ZwartWit010. Rotterdam Skyline

Beste plekken voor Rotterdamse skyline

Er zijn verschillende plekken in de stad waarvan je de Rotterdamse skyline kan bewonderen. De onbetwiste winnaar is natuurlijk de Van Brienenoordbrug. Iedere Rotterdammer herkent het gevoel van thuiskomen wanneer je de brug die over de Maas loopt ziet liggen. Na een heerlijke vakantie in Spanje, met zon en sangria, heten de torens van de brug je welkom thuis.

Vanaf de Van Brienenoordbrug zie je Kop van Zuid liggen, de Maastoren en Red Apple steelt de show. Natuurlijk mogen we de Erasmus Universiteit niet vergeten in dit rijtje. Vanaf deze plek heb je een fantastisch zicht op de skyline Rotterdam.

Beste zwart wit foto skyline rotterdam ©ZwartZwit010. Willemsbrug en Erasmusbrug

Maashaven, Rijnhaven en Wilhelminaplein

Een ander mooi aanzicht van de Rotterdamse skyline krijg je als je de route aflegt tussen de Maashaven, Rijnhaven en Wilhelminaplein. Onderweg zie je de binnenvaartschepen die voor anker liggen in de Maashaven en de oude industriële diamanten als het oude Meneba gebouw en de Maassilo. De havens, de Euromast en natuurlijk de Erasmusbrug. Welke vanaf Kop van Zuid zijn mooist is.

Maasboulevard

De Maasboulevard mag in ons rijtje van beste plekken voor Rotterdamse skyline niet ontbreken. Vanaf hier is de Maas machtig groot om te zien. De levensader van Noordwest-Europa maakt hier nog een merkwaardig u-bocht. Door deze scherpe bocht is het aanzicht van Rotterdam nog unieker en bijzonderder.

Het oude Tropicana zie je liggen, de Hef brug die hier overigens een prominente rol van de skyline inneemt. Uiteraard het Unilever gebouw en de twee stadsbruggen. Kop van Zuid is vanaf deze zijde opvallens smal. Dit komt doordat de gebouwen achter elkaar staan vanuit dit punt gezien. Een echt foto moment voor iedere toerist, voorbijganger en fotograaf.

Foto skyline Rotterdam in zwart wit. ©ZwartZwit010. Erasmusbrug en De Rotterdam
Skyline rotterdam op zwart wit foto ©ZwartWit010. Maassilo

Skyline Rotterdam te zien op meerdere plekken

Skyline Rotterdam is natuurlijk te zien op meerdere plekken dan bovenstaande. In het rijtje mag de Euromast natuurlijk niet vergeten. De blik op Kop van Zuid vanaf de Pieter de Hoochbrug, Coolhaven, met het Erasmus MC op de voorgrond is imposant te noemen.

De vele plassen die Rotterdam moeten we ook nog benoemen, zoals de Ackerdijkse Plassen en de Kralingse Plas. Stad en natuur brengt elkaar dichterbij. Deze laatstgenoemde is sowieso een fijne plek om een dag door te brengen. Dichtbij de binnenstad, maar heerlijke rustgevend. Ook prachtig om hier de ondergaande zonde te fotograferen.

Skyline Rotterdam bij nacht

De Rotterdamse skyline bij nacht is voor een zwart wit fotograaf magnifiek mooi. Een uitdaging om dit beeld vast te leggen en te tonen voor het publiek. Bekijk de fotoreportage die onze Rotterdamse fotograaf van ZwartWit010 maakte.

Rotterdam staat bekend als architectuurstad van Nederland. Daarbij hoort de skyline Rotterdam in het rijtje van meest gefotografeerde uitzichten. Vooral wanneer de avond valt en de binnenstad is verlicht. Het is heerlijke om als fotograaf Rotterdam dit beeld vast te mogen leggen.

Stationsplein-Centraal Station -ZwartWit010©-Skyline foto Rotterdam

Skyline Rotterdam bij nacht

De Rotterdamse skyline bij nacht is voor een zwart wit fotograaf magnifiek mooi. Een uitdaging om dit beeld vast te leggen en te tonen voor het publiek. Bekijk de fotoreportage die onze Rotterdamse fotograaf van ZwartWit010 maakte.

Rotterdam staat bekend als architectuurstad van Nederland. Daarbij hoort de skyline Rotterdam in het rijtje van meest gefotografeerde uitzichten. Vooral wanneer de avond valt en de binnenstad is verlicht. Het is heerlijke om als fotograaf Rotterdam dit beeld vast te mogen leggen.

Meer zwart wit foto’s zien?

Wil je meer zwart wit foto reportages zien van onze fotograaf Rotterdam? Bekijk dan bijvoorbeeld de fotoserie over De Hef, de Kuip of de Erasmusbrug.

Rotterdam is niet alleen de architectuur stad, maar ook dé fotografie stad. Een foto van Rotterdam vertelt namelijk het verhaal van de rijzende Maasstad. Kijk voor meer mooie zwart wit foto’s op de website van de Rotterdamse fotograaf ZwartWit010.

Prachtige foto skyline rotterdam. ©ZwartWit010 De Markthal